Stal Zevenbergen/Willeke Termeer © Alle rechten voorbehouden Privacybeleid

Home.Over ons.Nieuws.Merries.Hengsten.Links.Te Koop.

Stal

Zevenbergen

Op 71 jarige leeftijd is medecompagnon Jo Bloem op 09-12-2002 overleden.

Mufaq is exact een jaar later op 09-12-2003 op 28 jarige leeftijd in de armen van Twan ingeslapen. Twan prijst zich gelukkig dat ze vijftien jaar vele mooie herinneringen aan Mufaq zowel thuis als op shows hebben beleefd. Hij heeft me bijna alle landen van Europa laten zien. “Zo’n paard krijg je maar eens in je leven”!!  Niet veel later is Flower Arabians bedrijfsmatig gestopt en in de hobbysfeer verder gegaan. Dit mede in verband door de drukke werkzaamheden van Twan met zijn autobedrijf.  

 

In die tijd leerde Twan zijn vrouw Irma kennen.

In 2003 is onze eerste dochter Jill geboren. Jill was als klein kind al bezeten van paarden en als snel werd het ons duidelijk dat er een kleine Shetlander moest komen. ‘s Morgens op marktplaats een mini shetlander gezien en ‘s middags stond deze pony al op de plaats. Giedia v. d. Vensteeg. Deze kroonmerrie was de pony voor onze Jill en kreeg de bijnaam: “Lola”, maar spoedig vond Irma dat onze tweede dochter Amy, welke in 2006 geboren is, ook een pony moest krijgen en dat er een maatje voor onze Lola bij moest komen. Via een goede vriend van ons, Frank Coolen (Stal Vilderdijk), kregen we meer informatie over het Shetland stamboek. Enkele weken later werd er ditmaal serieuzer gezocht en kwamen we uiteindelijk terecht bij Toon Willems (stal Bredeweg) uit Bergharen.  Daar kochten we in april onze 2e mini kroonmerrie: Mendy v.d. Bredeweg en deze was hoogdrachtig. Enkele weken later volgde het lidmaatschap van zowel het stamboek als fokvereniging Oost Brabant. Tevens werd een stalnaam aangevraagd onder de naam: Stal Zevenbergen (naar onze straatnaam).

In mei beviel Mendy van van haar merrieveulen en kreeg de naam: Yvanka v. st. Zevenbergen. In juli besloten we met Mendy en Yvanka deel te nemen aan de minifokdag. Ze behaalde beiden een gemiddelde score maar ons enthousiasme was gewekt en een maand later deden we ook voor het eerst mee aan de premiekeuring te Maren Kessel. Mendy was al kroonmerrie en had 4x 2e premie behaald, maar we besloten eigenlijk meer voor de fun mee te doen.

Geheel niet verwacht stond ze op de 2e plaats en kreeg warempel een 1e premie!!

Toen was het gebeurd..... en raakten we echt besmet met  ”shetlandervirus”.

 

Lees verder..