Stal Zevenbergen/Willeke Termeer © Alle rechten voorbehouden Privacybeleid

Home.Over ons.Nieuws.Merries.Hengsten.Links.Te Koop.

Stal

Zevenbergen

Hoe het allemaal begon...

 

Van jongs af aan zijn pony’s al een grote passie voor Twan.

Na diverse verzorgpony’s gehad te hebben, kwam hij op 14 jarige leeftijd in kontakt met zijn achterbuurman Jo Bloem. Deze had diverse Arabisch Volbloed en NRPS pony’s. In begin bracht Twan diverse merries uit op concoursen, maar later volgde hij dezelfde passie als Jo namelijk, het showen en fokken van deze arabische dieren. Op 19 jarige leeftijd van Twan, in 1989 begonnen ze samen een V.O.F. en werd medevennoot van het bedrijf: “Flower Arabians” Hengstenhouderij, Stoeterij, Fok- en Handelstal

 

Vele bekende Arabische Volbloedhengsten kwamen op stal waaronder: Farouk van Gelre, Scapino BB, maar ook de legendarische bruine hengst: MUFAQ. Deze hengst bezette ruim 15 jaar de stal van Flower Arabians en behaalde ontelbare Nat. en Internationale Titels. Later is deze hengst uitgeroepen tot “stempelhengst” van het NRPS stamboek en behaalde naast zijn Keur predikaat tevens het hoogsthaalbare predikaat: Preferent.

In die tijd hadden bij het NRPS slechts 2 hengsten dat predikaat.

 

Deze hengst bezorgde de combinatie Bloem/van Erp voor een zeer grote naamsbekendheid in zowel Nederland als ver daar buiten. Diverse nakomelingen werden geboren en vertrokken als veulen, jeugd of Ster- en/of Keurmerrie over geheel Europa. Mufaq was jarenlang topaanvoerder van veulens en van ster- en keurmerries op de diverse keuringen.

Flower Arabians was een stoeterij die zich vooral richtte op kwaliteit van keurings-/showdieren en tevens voor het gebruik voor o.a. endurance en sportpony’s.  Kwaliteit tekende tevens in het feit dat de zeer bekende EK pony “Erwin” van Edwin Kluskens (olympisch goud) destijds bij ons geboren is….

 

 

                                              Lees verder..